İBB, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren üniversite adayı gençlere tercih dönemi boyunca ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti sundu. İstanbul’un 23 noktasındaki Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezlerine gelen ve Çözüm Merkezi Alo 153 hattını arayan yaklaşık 70 bin genç, üniversite tercihlerinde İBB’den destek aldı.
Eğitimin birçok alanında çocuk ve gençlerin gelişimine katkı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu yıl da üniversite sınavına giren gençlere ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verdi. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından oluşturulan İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri bu dönem 17 Temmuz ve 4 Ağustos arasında YKS’ye giren gençlerin tercihlerini en doğru şekilde yapabilmelerine katkı sağladı.
23 NOKTADA VE ALO TERCİH HATTINDA TAM ZAMANLI DANIŞMANLIK
İBB ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini 175 PDR uzmanı ve eğitmen kadrosuyla gerçekleştirdi. Merkezler Anadolu Yakası’nda Büyükada, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Pendik ve Sultanbeyli meydanlarında hizmet verdi. Avrupa Yakası’nda Bağcılar, Bahçelievler Şirinevler, Bakırköy, Beylikdüzü, Beyoğlu, Beşiktaş, Esenler, Esenyurt, Fatih Aksaray, Gaziosmanpaşa, Silivri, Sultangazi ve Şişli meydanlarında kurulan Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri ile birlikte İstanbul geneline 23 noktada gençlere üniversite tercihleri konusunda ihtiyaç duydukları desteğin verilmesi sağlandı.
Bunun yanı sıra Alo 153 Çözüm Merkezi de tercih hattı olarak hizmet verdi. 0212 153 00 00 numaralı hattan şehir dışından arayanlara hizmet verildi. İBB’nin uzmanları merkezlerde gençlere ilgi alanları, yetenekleri ve beklentileri gibi konularda çeşitli tavsiyelerde bulundu.
5 YILDA 286 BİN 503 GENÇ DESTEK ALDI
Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri geçtiğimiz yıl yaklaşık 61 bin 17 kişiye hizmet vermişti. Bu dönem 17 Temmuz’da hizmet vermeye başlayan merkezlerde üniversite tercihlerinin yapıldığı son tarih olan 4 Ağustos’a kadar toplamda 69 bin 98 kişiye tercih danışmanlığı yapıldı. İBB, böylece 2019’dan bu yana 286 bin 503 gencin üniversite tercihine katkı sağlamış oldu.
2025 Yılı ÖSYM Sınav Sonuçları ile Ülkenin Gelişmişliği Arasında Bir ilişki Var mı?
“Bilnet Okullarından 6 öğrenci, LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attı.”
2025 “Liselere Geçiş Sınavı” sonuçları açıklandı. Bilfen Ortaokullarında 8. sınıftan mezun olan 2013 öğrenci arasından 49 öğrenci,
Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı
İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılına İki Yeni Bölümle Giriyor
“Eğitimde Sınır Tanımayanlar İçin: Öğrenmenin Yaşı Yok”
SustainHUB Academy’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
Üniversiteye geçiş sürecinin en zorlu aşaması olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Sınav stresini geride bırakan yüzbinlerce genç için şimdi, yalnızca bedensel değil,
ÖSYM bu yıl da müfredat dışına çıkmadı, ancak 'bilgiyi yorumla' diyen sorularla fark yaratan öğrencileri seçti. Matematik işlem hızını, coğrafya harita becerisini, edebiyat ise nokta atışı bilgiyi ölçtü.
Matematik Soruları İşlem Yeteneği Yüksek İyi Çalışmış Öğrencinin Yüzünü Güldürürken Türkçe Sorularında Yorumlama ve Bilgi Birlikte Ölçtü
Matematik zorladı, Türkçede ise Düşünsel Derinlik gerektiren sorular vardı.