Ahbap Derneği, depremin etkilediği 11 ilde eğitime destek amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisini daha ekliyor. Depremin, sınava hazırlık döneminde olan öğrenciler üzerindeki travmatik etkilerini hafifletmek ve öğrencilere ilham vermek amacıyla başlatılan "İlham Atölyesi" projesinin ilk etabı Adıyaman Gölbaşı Fen Lisesi'nde başladı.
Proje kapsamında, 27-29 Mayıs tarihleri arasında lise öğrencilerine yönelik fotoğraf, resim ve seramik atölyeleri düzenlendi. Atölye sonunda tüm öğrencilere edindikleri hobiyi sürdürebilmeleri için gereken materyalleri içeren sanat kitleri hediye edildi. Eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek atölyelerde öğrencilere teorik ve pratik eğitimler verilerek sanatsal yeteneklerini geliştirmeleri hedefleniyor.
Öğrencilerin Ürettiği Eserler, Farklı Öğrenciler İçin Okul Olacak
Atölyeler esnasında üretilen sanat eserleri, İstanbul'da düzenlenecek bir sergide sanatseverlerle buluşacak. Sergide satılacak eserlerden elde edilen gelirler ise deprem bölgesinde ihtiyaç olan diğer okulların yapımında kullanılacak.
Ahbap Derneği, Depremin Eğitim Üzerindeki Etkilerini Sanatla Hafifletiyor
Proje kapsamında ayrıca, üniversite sınavına hazırlık döneminde olan öğrencilerin depremin travmatik etkilerinden sanatla uzaklaşmaları için psikososyal destek görüşmeleri yapılacak.
Proje koordinatörü Tuğba Serbest Bıçak; ‘ Depremin travmatik etkileri sebebiyle sınav döneminde öğrencilerin yoğun stres yaşadığını fark ettik. Sanatın terapötik etkisinden faydalanarak öğrencilerin sitesini azaltırken onların ürettigi ürünlerle, deprem bölgesindeki diğer öğrencilere inşa edilen okullara katkı sağlamayı hedefliyoruz.’ dedi.
2025 Yılı ÖSYM Sınav Sonuçları ile Ülkenin Gelişmişliği Arasında Bir ilişki Var mı?
“Bilnet Okullarından 6 öğrenci, LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attı.”
2025 “Liselere Geçiş Sınavı” sonuçları açıklandı. Bilfen Ortaokullarında 8. sınıftan mezun olan 2013 öğrenci arasından 49 öğrenci,
Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı
İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılına İki Yeni Bölümle Giriyor
“Eğitimde Sınır Tanımayanlar İçin: Öğrenmenin Yaşı Yok”
SustainHUB Academy’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
Üniversiteye geçiş sürecinin en zorlu aşaması olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Sınav stresini geride bırakan yüzbinlerce genç için şimdi, yalnızca bedensel değil,
ÖSYM bu yıl da müfredat dışına çıkmadı, ancak 'bilgiyi yorumla' diyen sorularla fark yaratan öğrencileri seçti. Matematik işlem hızını, coğrafya harita becerisini, edebiyat ise nokta atışı bilgiyi ölçtü.
Matematik Soruları İşlem Yeteneği Yüksek İyi Çalışmış Öğrencinin Yüzünü Güldürürken Türkçe Sorularında Yorumlama ve Bilgi Birlikte Ölçtü
Matematik zorladı, Türkçede ise Düşünsel Derinlik gerektiren sorular vardı.