Artemis Halı, GES Projesi ile Elektrik Giderlerinde Yüzde 40 Tasarruf Sağladı
Dünyanın önde gelen halı üreticilerinden Artemis Halı, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda önemli bir yatırıma daha imza attı. Gaziantep’teki 40 bin metrekarelik üretim tesisinin çatısına kurduğu, yıllık 3.251.000 kWh kapasiteye sahip Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesini başarıyla tamamladı.
Gerçekleştirdiği 31 milyon TL değerindeki çevreci yatırım sayesinde, aylık elektrik giderlerinde yüzde 40 oranında tasarruf sağlayan Artemis Halı, çevresel sürdürülebilirliğe ve doğal kaynakların korunmasına önemli bir katkıda bulunuyor.
Artemis Halı’dan Çevreci ve Ekonomik Bir Adım
Artemis Halı Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, proje ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Elektrik tüketimi, üretim hacmimizin bir göstergesi olsa da biz bunu sadece bir harcama olarak görmüyoruz. Milli servetimizin doğru kullanımı açısından büyük önem taşıyan bu tüketimi, GES yatırımımız sayesinde ülke ekonomisine geri kazandırıyoruz. GES projemiz ile yıllık yaklaşık 1.300 ton karbon salınımının önüne geçiyoruz. Bu, doğal kaynakları koruma ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlama yolunda attığımız önemli bir adımdır. Fabrikamızda tüketilen elektiriğin önemli bir kısmını güneş enerjisiyle karşılayarak enerji bağımlılığımızı azaltıyoruz. Bu yatırımın çevresel etkisini yıllık 61.924 ağacın doğaya sağladığı katkıya eşdeğer olarak hesaplıyoruz. Sürdürülebilirlik odaklı projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Çevresel etkileri en aza indirerek, enerji verimliliğini artırmayı ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi kendimize ilke edindik. Bizden sonraki nesillere temiz, yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük önceliğimiz. Bu nedenle, güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklara yatırım yaparak hem çevreyi hem de ekonomiyi koruyan bir geleceğe doğru ilerliyoruz.”
Artemis Halı, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla sadece üretim süreçlerinde değil, tüm iş modelinde çevresel duyarlılığı ön planda tutarak sektörde fark yaratmaya devam ediyor.
Başoğlu Kablo TİM’in İhracatın Şampiyonları Töreni'nden Azim ve İlhamla Döndü
Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya geniş bir coğrafyaya ihraç ediyor. Bu sayede hem Yanmar’ın küresel büyüme stratejisinegüçlü bir destek sağlıyor
Başoğlu Kablo Elfack 2025 Fuarı’nda Ürünlerini Sergiledi
Frost & Sullivan, Karsan’ı Avrupa’da “Yılın Şirketi” Olarak Ödüllendirdi!
YAZ SEZONU GELDİ, MALİYETLER SEZONLUK İŞLETMELERİ ZORLUYOR
İZMAR’ın beşinci şubesi Karşıyaka’da hizmete açıldı
Bir zamanlar mısırdan buğdaya, tütünden şeker pancarına kadar pek çok ürünü yetiştiren Karadenizli çiftçi, artık büyük ölçüde fındık üretimine mahkûm durumda.
Fuarlar kenti İzmir, 2026 yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ; Avrupa fuarcılığının en saygın etkinliklerinden
Durak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı
Geleceğin Kooperatifleri Hatay Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı!
Turkcell ve Amazon Türkiye’den müşteri deneyimini iyileştiren iş birliği
Bu yıl ikincisi gerçekleşen AmChams Bölgesel Ekonomi Zirvesi, 18 ülkeden 150 katılımcıyı Atina’da konuk etti. İlk olarak geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen zirvenin ev sahipliğini 2026 yılında Bulgaristan üstlenecek.
"Cevizde Verim Artışı İçin Çözümsel Yaklaşımlar ve Küresel Tecrübeler”
Golden Global Yatırım Bankası ile İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun özel sektör geliştirme kuruluşu Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), Türkiye’de özel sektörün desteklenmesi amacıyla 20 milyon ABD
Türkiye'nin öncü fintech markalarından Morpara, dünyanın önde gelen para transferi şirketlerinden MoneyGram ile stratejik bir iş birliğine imza attı.
Gebze’de Mesleki Eğitim Tanıtım ve İstihdam Fuarı Açıldı
Türkiye’nin müşteri deneyimi yönetimi ve çağrı merkezi sektörü, son bir yılda yüzde 64 büyüyerek 68,5 milyar TL’lik hacme ulaştı.