Gençleri bilişim dünyasına hazırlamak amacıyla Tekirdağ’da “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” hayata geçiriliyor. Avrupa Birliği ile ortak yürütülen proje için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Hollanda’da temaslarda bulundu. Benzer projeler yerinde incelenerek işbirliği olanakları değerlendirildi.
Dijital teknolojilerin hızla geliştiği dünyada, kaybolan mesleklerin yerini yeni beceriler alıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de (TBB), gençleri bu değişime izleyici olarak kalmak yerine aktif katılımcı olmaya teşvik etmek için “Dijital Gençlik Merkezi” projesini başlattı.
Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortak yürüttüğü proje kapsamında, TBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan bir heyet Hollanda’da çeşitli teknik incelemelerde bulundu. TBB adına projenin koordinatörlüğünü üstlenen Sosyolog Nesrin Ertuğrul’un katıldığı gezide Tilburg ve Amsterdam Belediyeleri, Fontys Üniversitesi, Ergon Çalışma Merkezi, DAF fabrikası, Praktijk College De Atlant ve Eindhoven Bölgesel Eğitim Merkezi ziyaret edildi. Görüşmelerde bilişim alanındaki çalışmalara dair bilgi alınarak, işbirliği modelleri üzerinde fikir alışverişleri yapıldı. Türkiye’de hayata geçirilecek projeler için işbirliği alanları belirlendi.
Eindhoven’daki belediyeler tarafından kurulan Ergon Çalışma Merkezi’nde gençlerin iş hayatına katılmalarını destekleyen eğitim ve rehberlik faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Ergon Çalışma Merkezi’nin yakın ilişki içinde olduğu DAF fabrikasında saha incelemesi yapılarak gençlere yönelik teknik eğitim çalışmaları gözlemlendi.
Dünyanın sayılı yapay zeka laboratuvarlarından biri olan MindLabs’te gerçekleştirilen sunumlarda, insan odaklı yapay zeka sistemleri üzerine yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktarıldı. Gençlere inovatif bir ortam sağlamak için hükümet, endüstri ve akademi arasındaki işbirliğinin nasıl kurulduğu anlatıldı.
GENÇLERİN DİJİTAL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR
“Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” ile bilişim, robotik kodlama, e-dönüşüm, dijital pazarlama, sosyal inovasyon ve tasarım odaklı düşünme gibi alanlarda gençlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu becerilerin, akıllı şehir çözümlerine katkı sağlamak ve teknoloji pazarına katma değerli ürünler üretmek için kullanılması hedefleniyor. Proje kapsamında, 45 belediyede dijital merkezler kurularak 20-29 yaş arasındaki gençlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi ve bilgi teknolojileri, robotik, kodlama, e-dönüşüm, yapay zeka ve dijital pazarlama gibi geleceğin mesleklerine hazırlanmaları sağlanacak.
Karasu İhsaniye Mahallesi Nazım İmar Planı Değişikliği
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda yaptığı teknik incelemede, 2025-2026 futbol sezonuna yönelik hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Kayseri’mizin adeta kalbi olan bu modern tesiste, standartl
Pusula Maraş Bilim Akademisi’nde Gençler Geleceğe Kod Yazıyor
Büyükşehir’den Üniversite Adaylarına Rehberlik Desteği
AYDIN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 2 GÜNDE 55 YANGINA MÜDAHALE ETTİ
İLK KEZ TÜRKİYE’DE DÜZENLENEN AVRUPA PARA GENÇLİK OYUNLARI’NA İBB’DEN TAM DESTEK
İBB EKİPLERİ ORMAN YANGINLARINA MÜDAHALE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
“ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ ŞENLİĞİ” HEM MEYDANLARDA HEM YOLLARDA
İBB’DEN ÇOCUKLARA YAZ TATİLİNDE DOĞA VE EĞLENCE DOLU KAMP
Yunusemre Belediyesi, evlilik hazırlığı yapan çiftlere destek olmak amacıyla gelinlik kiralama hizmetini sürdürmeye devam ediyor. Uygun fiyatlarla sunulan gelinlikler, vatandaşların beğenisine sunuluyor.
İstek 1915 Çanakkale Okulları'nda Karşılıksız Öğrenim Yardımı İmkânı
Konya’nın 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanı için yaptığı başvuru kapsamında bisiklet yatırımlarını incelemek ve bilgi almak üzere şehre gelen Avrupa Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu Başkanı Gian Francesco Lupatelli ve beraberindeki heyet, Konya Bü