Dünya çapında yaptığı çalışmalarla 10 Şubat’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Dünya Bakliyat Günü” ilan edilmesini sağlayan AGT Food and Ingredients şirketinin kurucusu, Mersin Ticaret Borsası’nda meclis başkanlığı görevini yürütmüş, Akdeniz Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Birliği önceki dönem başkanı, Dünya Bakliyat Konfederasyonu 10.başkanı ve yönetim kurulu üyesi olan Hüseyin Arslan, Dünya Bakliyat Konfederasyonu tarafından “Yaşam Boyu Başarı” ödülüne layık görüldü.
Dünyanın önde gelen bakliyat şirketlerinden AGT Food and Ingredients’ın kurucusu ve Dünya Bakliyat Konfederasyonu 10.başkanı ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Arslan, Dünya Bakliyat Konfederasyonu tarafından sektöre katkılarından dolayı “Ömür Boyu Başarı” ödülüne layık görüldü. İnsanlığın geleceği için kritik öneme sahip olan bakliyatların gelecekte oynayacağı rolü vurgulamaya yönelik yaptığı çalışmalarla 10 Şubat’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Dünya Bakliyat Günü” ilan edilmesine sağlayan Arslan, 50 yılı aşkın süredir Türkiye’nin dünya gıda piyasasında yükselmesi için çalışıyor.
Dünya Bakliyat Konfederasyonu’nun (GPC) “Ömür Boyu Başarı” ödülü, dünya çapında bakliyat tüketimini ve üretimini artırmaya kendini adamış endüstri üyelerine veriliyor. GPC Başkanı Vijay Iyengar, “Hüseyin Arslan’ı onurlandırmaktan gurur duyuyoruz. Kendisi bakliyat endüstrisine büyük katkılarda bulundu ve hala aynı kararlılık ve motivasyonla çalışmaya devam ediyor. Sektörümüz onun yıllarca süren özverisi ve sıkı çalışması olmadan bu durumda olmazdı” dedi.
10 Şubat’ı Dünya Bakliyat Günü olarak kabul ettirdi
Mercimek değirmenciliği yapan bir babanın altı çocuğundan biri olan Hüseyin Arslan, küçük yaşlardan itibaren babasıyla çalışarak, bakliyatla ilgili bütün incelikleri öğrendi. 1980’li yıllarda kardeşleri ile birlikte baba mesleği olan bakliyat işleme işini dünyaya açarak, Türkiye’nin yanı sıra ABD, Kanada ve Avustralya’da tesislerin kurulmasına ön ayak oldu. “Üreticiden Tüketiciye’’ prensibi ile çalışan AGT Food and Ingredients, üreticilerden satın aldığı bakliyat ve özellikli diğer ürünleri işleyerek 85 ülkeye ihraç ediyor.
Yurtdışında halka açılan ilk bakliyat şirketinin sahibi
İlk yurtdışı yatırımını 2001 yılında Kanada’da Saskcan Pulse şirketini kurarak gerçekleştiren Hüseyin Arslan, 2011 yılına kadar Kanada, Amerika, Avustralya, İngiltere, Çin ve Güney Afrika’da toplam 21 tesisi bünyesine kattı. Türkiye ve yurtdışında bulunan tüm yatırımlarını Kanada merkezli kurduğu AGT Food and Ingredients adı altında toplayan Arslan, şirketi Kanada’da ve Amerika’da borsaya açarak kurumsallaşmasını sağladı. Böylece, AGT Food and Ingredients yurtdışında borsaya açılan ilk bakliyat şirketi oldu.
Yıllık 5 milyon ton bakliyat işleme kapasitesine sahip olan AGT Food and Ingredients, kırmızı iç mercimek, futbol tipi tümtane kırmızı mercimek, yeşil mercimek, nohut, bezelye ve fasulye gibi ürünleri işleyerek tüketime hazır hale getiriyor.
Türkiye’de ilk defa mercimeği kırmadan soyma işlemini gerçekleştiren şirket, bu türe futbol mercimek adını koyarak literatüre de kazandırdı. Bugün dünya genelinde kırılmamış mercimek siparişi AGT Food and Ingredients üzerinde tescilli olan “futbol mercimek” adıyla veriliyor.
Türkiye’den Dünyaya Yayılan Güvenin Adı; Trimbox 18 Yaşında!
İZMAR tüketicinin cebini üreticinin alın terini koruyor
“Bekleyen talep, faiz düşüşü ve kampanyalarla harekete geçecek”
Albayrak Beton ‘Teraphill 15’ projesinde yaz kampanyası başlattı
Başoğlu Kablo TİM’in İhracatın Şampiyonları Töreni'nden Azim ve İlhamla Döndü
Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya geniş bir coğrafyaya ihraç ediyor. Bu sayede hem Yanmar’ın küresel büyüme stratejisinegüçlü bir destek sağlıyor
Başoğlu Kablo Elfack 2025 Fuarı’nda Ürünlerini Sergiledi
Frost & Sullivan, Karsan’ı Avrupa’da “Yılın Şirketi” Olarak Ödüllendirdi!
YAZ SEZONU GELDİ, MALİYETLER SEZONLUK İŞLETMELERİ ZORLUYOR
İZMAR’ın beşinci şubesi Karşıyaka’da hizmete açıldı
Bir zamanlar mısırdan buğdaya, tütünden şeker pancarına kadar pek çok ürünü yetiştiren Karadenizli çiftçi, artık büyük ölçüde fındık üretimine mahkûm durumda.
Fuarlar kenti İzmir, 2026 yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ; Avrupa fuarcılığının en saygın etkinliklerinden
Durak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı
Geleceğin Kooperatifleri Hatay Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı!
Turkcell ve Amazon Türkiye’den müşteri deneyimini iyileştiren iş birliği
Bu yıl ikincisi gerçekleşen AmChams Bölgesel Ekonomi Zirvesi, 18 ülkeden 150 katılımcıyı Atina’da konuk etti. İlk olarak geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen zirvenin ev sahipliğini 2026 yılında Bulgaristan üstlenecek.
"Cevizde Verim Artışı İçin Çözümsel Yaklaşımlar ve Küresel Tecrübeler”
Golden Global Yatırım Bankası ile İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun özel sektör geliştirme kuruluşu Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), Türkiye’de özel sektörün desteklenmesi amacıyla 20 milyon ABD