Bireye, topluma ve doğaya saygı ilkesiyle hareket eden Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar, 2023 entegre sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Raporda, sağlık faaliyetleri alanında sürdürülebilirlik adına atılan önemli adımların yanı sıra, Şirket iştiraklerinin Türkiye’deki üretim tesislerinde kullanılan elektriğin tamamının yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edildiği vurgulandı.
Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar (EİS), çatısı altında bulunan sağlık şirketlerinin 2023 yılı çalışmalarını, yayımladığı ilk entegre sürdürülebilirlik raporunda derledi. Raporda, çalışmalarını “Kurumsal Yönetim”, “Gezegene Yatırım”, “İnsana Yatırım”, “Geleceğe Yatırım” başlıkları altında ele alan EİS, sağlık şirketlerinin enerji tüketimi, atık yönetimi ve su kaynaklarının kullanımında gerçekleştirdiği iyileştirmelere dikkat çekti. Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Paydaş Kapitalizmi Sürdürülebilir Değer Yaratımı Raporlama Kriterleri ve Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi (IIRC) Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi ile uyumlu hazırladıkları raporla ilgili açıklamalarda bulunan Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar CEO’su Emin Fadıllıoğlu, 2023 yılında sürdürülebilirlik alanında gösterdikleri gelişimi vurguladı.
Sürdürülebilirlik Çalışmalarına Bütüncül Yaklaşım
Türkiye’deki üretim tesislerinde kullanılan elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin ettiklerine ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla verimlilik projeleri gerçekleştirdiklerine değinen Fadıllıoğlu, “Enerji yönetimine dair yaptığımız çalışmaların yanı sıra, Gensenta üretim tesislerimizde atık yönetimi süreçlerimizi iyileştirdik ve toplam atık miktarımızın yüzde 87’sini geri dönüştürdük” dedi. Şirket olarak sürdürülebilirlik alanındaki adımlarını yalnızca çevresel etkiyi azaltmaya yönelik değil, iş süreçlerini iyileştirmeye yönelik atık yönetimi, su verimliliği ve enerji verimliliği gibi alanlarda sürdürülebilir uygulamalara da odaklandıklarını belirten Fadıllıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ Gensenta’da yıl boyunca yapılan çalışmalar sonucunda 2021 yılına kıyasla enerji yoğunluğunda %10'luk bir azalma elde etmekten ve bunun sonucunda 163,43 MWh/ton ürün enerji yoğunluğu seviyesine ulaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Aynı zamanda geri dönüştürülen atık su miktarımızı bir önceki yıla göre %43 arttıracak projeler yaparak su kaynaklarımızın verimli kullanımına katkı sağlıyoruz.”
Fırsat Eşitliği Hedeflerine Vurgu
Fırsat eşitliğinin önemli sürdürülebilirlik odak alanlarından olduğuna değinen Emin Fadıllıoğlu, “Bu alanda da önemli adımlar attık. Sağlık şirketlerimizde beyaz yaka yeni işe alımda kadın çalışan oranı için belirlediğimiz yüzde 50 hedefini aşarak yüzde 51,3’e ulaştık. Benzer şekilde, yüzde 40 olarak belirlediğimiz yönetimde çalışan kadın oranı hedefimizi, yüzde 41,2 seviyesine çıkarmayı başardık. Beyaz yaka çalışanlarımız arasında çalışan kadın oranımızı ise yüzde 39,7 seviyesinde gerçekleştirdik” dedi.
Sağlıklı Bir Gelecek İnşa Etmek İçin Çalışıyoruz
Yaptıkları tüm çalışmaların temelinde sağlıklı bir gelecek inşa etme hayali olduğunu ifade eden Emin Fadıllıoğlu, “Sürdürülebilirlik bizim için çok boyutlu bir kavram. Sunduğumuz ürün ve hizmetlerle bireylerin ve dolayısıyla toplumun sağlığına etki ediyoruz. Sağlıklı bireylerin sağlıklı bir dünyada var olabilmesi için üstlenmemiz gereken çevresel ve sosyal sorumlulukların bilinciyle adım atıyoruz. 2023 yılında hem çevresel hem sosyal sürdürülebilirlik alanlarında gelişim göstermiş olsak da bu yolculuğun uzun soluklu olduğunu ve sürekli bir çaba gerektirdiğinin farkındayız. Stratejilerimiz doğrultusunda hedeflerimize kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz.” dedi.
Türkiye’den Dünyaya Yayılan Güvenin Adı; Trimbox 18 Yaşında!
İZMAR tüketicinin cebini üreticinin alın terini koruyor
“Bekleyen talep, faiz düşüşü ve kampanyalarla harekete geçecek”
Albayrak Beton ‘Teraphill 15’ projesinde yaz kampanyası başlattı
Başoğlu Kablo TİM’in İhracatın Şampiyonları Töreni'nden Azim ve İlhamla Döndü
Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya geniş bir coğrafyaya ihraç ediyor. Bu sayede hem Yanmar’ın küresel büyüme stratejisinegüçlü bir destek sağlıyor
Başoğlu Kablo Elfack 2025 Fuarı’nda Ürünlerini Sergiledi
Frost & Sullivan, Karsan’ı Avrupa’da “Yılın Şirketi” Olarak Ödüllendirdi!
YAZ SEZONU GELDİ, MALİYETLER SEZONLUK İŞLETMELERİ ZORLUYOR
İZMAR’ın beşinci şubesi Karşıyaka’da hizmete açıldı
Bir zamanlar mısırdan buğdaya, tütünden şeker pancarına kadar pek çok ürünü yetiştiren Karadenizli çiftçi, artık büyük ölçüde fındık üretimine mahkûm durumda.
Fuarlar kenti İzmir, 2026 yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ; Avrupa fuarcılığının en saygın etkinliklerinden
Durak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı
Geleceğin Kooperatifleri Hatay Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı!
Turkcell ve Amazon Türkiye’den müşteri deneyimini iyileştiren iş birliği
Bu yıl ikincisi gerçekleşen AmChams Bölgesel Ekonomi Zirvesi, 18 ülkeden 150 katılımcıyı Atina’da konuk etti. İlk olarak geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen zirvenin ev sahipliğini 2026 yılında Bulgaristan üstlenecek.
"Cevizde Verim Artışı İçin Çözümsel Yaklaşımlar ve Küresel Tecrübeler”
Golden Global Yatırım Bankası ile İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun özel sektör geliştirme kuruluşu Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), Türkiye’de özel sektörün desteklenmesi amacıyla 20 milyon ABD