12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü’nde, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi uyarınca 18 yaş altı tüm bireylerin çocuk olduğunu bir kez daha hatırlatıyor; çocuklarımızın eğitim hakkını savunmak ve çocuk işçiliğiyle mücadele etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
Çocuklarımızın yeri tekstil, sanayi vb. çalışma ortamları değil, eğitim kurumlarıdır. Onların ucuz iş gücü olarak görülmesine, bedenlerinin ve emeklerinin sömürülmesine karşıyız. Çocuklarımız, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceğidir; onları korumak, eğitmek ve haklarını savunmak hepimizin toplumsal görevidir.
Bu amaç doğrultusunda; 2013 yılında çocuk işçiliğinin önlenmesi ve çocukların yeniden eğitime kazandırılması için başlattığımız Üretimden Yeniden Eğitime Projesi (ÜYEP) ile birlikte okul hayatından uzaklaşarak çalışmak zorunda kalan 165 çocuğumuzun eğitim hayatına geri dönmesini sağladık. Sanatsal faaliyetler, spor aktiviteleri, rehberlik ve psikolojik destek çalışmaları ile çocuklarımızın sosyal gelişimini de desteklediğimiz proje kapsamında 2024 yılının ilk yarısında da 14 öğrencimizin daha eğitime geri dönmesini sağladık. Daha binlerce çocuğumuzun okul yerine iş yerlerinde çalıştırıldığı biliyoruz.
Ülkemizin geleceği çocuklarımızın kendilerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için laik, bilimsel, karma ve kamusal eğitimle yaratıcı, özgür bireyler olarak yetişmeleri gerekir. Bu doğrultuda sorumluluklarımızı biliyor, herkesi çocuklarımızın eğitim haklarına sahip çıkmaya ve çocuk işçiliği ile mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz.
2025 Yılı ÖSYM Sınav Sonuçları ile Ülkenin Gelişmişliği Arasında Bir ilişki Var mı?
“Bilnet Okullarından 6 öğrenci, LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attı.”
2025 “Liselere Geçiş Sınavı” sonuçları açıklandı. Bilfen Ortaokullarında 8. sınıftan mezun olan 2013 öğrenci arasından 49 öğrenci,
Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı
İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılına İki Yeni Bölümle Giriyor
“Eğitimde Sınır Tanımayanlar İçin: Öğrenmenin Yaşı Yok”
SustainHUB Academy’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
Üniversiteye geçiş sürecinin en zorlu aşaması olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Sınav stresini geride bırakan yüzbinlerce genç için şimdi, yalnızca bedensel değil,
ÖSYM bu yıl da müfredat dışına çıkmadı, ancak 'bilgiyi yorumla' diyen sorularla fark yaratan öğrencileri seçti. Matematik işlem hızını, coğrafya harita becerisini, edebiyat ise nokta atışı bilgiyi ölçtü.
Matematik Soruları İşlem Yeteneği Yüksek İyi Çalışmış Öğrencinin Yüzünü Güldürürken Türkçe Sorularında Yorumlama ve Bilgi Birlikte Ölçtü
Matematik zorladı, Türkçede ise Düşünsel Derinlik gerektiren sorular vardı.