İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Yeni Bursiyerlerini Bekliyor
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, yeni yaklaşımlar ve yayımlanmamış belgelerle İstanbul’a dair öncü çalışmalar yürüten araştırmacıları burs programıyla desteklemeyi sürdürüyor. Üç farklı kategoride maddi destek sağlayan bursların 2023–2024 dönemi başvuruları için son tarih 3 Temmuz 2023.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bünyesindeki Bizans, Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet araştırmaları bölümlerine ve “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı’na (İMAP) ilişkin çalışmalar yapan araştırmacılara burs desteği sağlamaya devam ediyor. Enstitü, 2023–2024, “Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma”, “Seyahat” ve “Akademik Etkinlik” kategorilerinde başvuruları bekliyor. Yeni yaklaşım ve yayımlanmamış belgelerle İstanbul çalışmalarına katkıda bulunan araştırmaların değerlendirildiği programa son başvuru tarihi 3 Temmuz 2023.
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden, erken kariyer araştırmacılara uzanan geniş bir kitleyi hedefleyen burslar, 3 farklı kategoride veriliyor. Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma Bursu, bir doktora adayını doktora tezi için gereken saha veya arşiv çalışmalarına 54 bin TL finansman sağlıyor. Arşiv ya da saha çalışmasını desteklemek amacıyla verilen Seyahat Bursları ve yurt dışındaki konferans, sempozyum, atölye çalışmalarında tebliğ sunmak ya da panel düzenlemek için verilen Akademik Etkinlik Bursları ise her iki kategoriden 5’er araştırmacıya 9 bin TL’lik destek sağlıyor.
İstanbul araştırmalarına yeni bir soluk
Geçtiğimiz yıl, İstanbul’u mimarlık kültürü, kentsel altyapı, salgınlar ve sağlık sistemi, dini inanışlar, ideolojik hareketler ile müzik gibi farklı başlıklarda mercek altına alan ve Bizans döneminden günümüze uzanan geniş bir tarih aralığına ışık tutan özgün araştırmalar İAE burslarıyla desteklendi. Elif Demirtiken Edinburgh University'de gerçekleştirdiği “Monks, Monasteries and the Imperial Power in Palaiologan Constantinople” çalışmasıyla Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma Bursu’nun sahibi oldu.
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü burs programına katılmaya hak kazanan araştırmacılar, yine enstitü tarafından düzenlenen ve YouTube kanalında yayınlanan Bursiyer Konuşmaları ile çalışmalarını daha geniş bir kitleyle paylaşma imkânı buluyor.
“Bilnet Okullarından 6 öğrenci, LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attı.”
2025 “Liselere Geçiş Sınavı” sonuçları açıklandı. Bilfen Ortaokullarında 8. sınıftan mezun olan 2013 öğrenci arasından 49 öğrenci,
Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı
İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılına İki Yeni Bölümle Giriyor
“Eğitimde Sınır Tanımayanlar İçin: Öğrenmenin Yaşı Yok”
SustainHUB Academy’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
Üniversiteye geçiş sürecinin en zorlu aşaması olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Sınav stresini geride bırakan yüzbinlerce genç için şimdi, yalnızca bedensel değil,
ÖSYM bu yıl da müfredat dışına çıkmadı, ancak 'bilgiyi yorumla' diyen sorularla fark yaratan öğrencileri seçti. Matematik işlem hızını, coğrafya harita becerisini, edebiyat ise nokta atışı bilgiyi ölçtü.
Matematik Soruları İşlem Yeteneği Yüksek İyi Çalışmış Öğrencinin Yüzünü Güldürürken Türkçe Sorularında Yorumlama ve Bilgi Birlikte Ölçtü
Matematik zorladı, Türkçede ise Düşünsel Derinlik gerektiren sorular vardı.
Eğitimde Yapay Zekâ Vizyonunu Ele Alan TETZ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Başladı
Nilüferli minikler drama gösterileriyle alkış topladı
Başkanımızdan LGS Sınavına Giren Öğrencilere Sürpriz
Geçen yılın Türkiye LGS 1.’sini çıkaran ve öğrencilerinin %90’ına yakınını nitelikli liselere yerleştiren 39 yıllık eğitim deneyimine sahip GEN Koleji, Eğitim Öğretim Koordinatörleri ve Ortaokul Bölüm Başkanları ile 2025 LGS(Lise