İBB’nin ‘Genç Üniversiteli Desteği’ projesinde öğrencilere geri ödemesiz olarak verilecek 6000 TL’lik eğitim desteği için başvurular başladı. Destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, 20 Ekim tarihine kadar İBB’nin “İstanbul Senin” mobil uygulaması üzerinden başvuru yapılabilir.
Başvurmak isteyen öğrencilerin kendisinin ya da ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi, devlet ya da vakıf/özel üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuması gerekiyor. Ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin de yılsonu başarı notunun 100 üzerinden en az 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması da istenen kriterler arasında yer alıyor.
“İSTANBUL SENİN” ÜZERİNDEN BAŞVURULACAK
Destekten faydalanmak isteyen öğrencilerin İBB’nin “İstanbul Senin” uygulamasını indirerek, uygulama üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Proje ve kriterler hakkında detaylı bilgiler de “İstanbul Senin” mobil uygulamasında yer alıyor. 26 Eylül’de başlayan başvurular 20 Ekim tarihine sonlanacak.
“Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında sağlanan destekler geri ödemesiz ve faizsiz olarak veriliyor. “Genç Üniversiteli Desteği” kapsamında, projenin yapıldığı ilk dönem olan 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 29 bin 423 öğrenciye destek sağlandı. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde 33 bin 763 öğrenciye, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde 51 bin 992 öğrenciye destek verildi. 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde ise 75 bin öğrenciye 4 bin 500 TL geri ödemesiz eğitim yardımı sağlandı.
Genç Üniversiteli Başvuru Genel Şartları
Genç Üniversiteli İstenilen Evraklar
2025 Yılı ÖSYM Sınav Sonuçları ile Ülkenin Gelişmişliği Arasında Bir ilişki Var mı?
“Bilnet Okullarından 6 öğrenci, LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attı.”
2025 “Liselere Geçiş Sınavı” sonuçları açıklandı. Bilfen Ortaokullarında 8. sınıftan mezun olan 2013 öğrenci arasından 49 öğrenci,
Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı
İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılına İki Yeni Bölümle Giriyor
“Eğitimde Sınır Tanımayanlar İçin: Öğrenmenin Yaşı Yok”
SustainHUB Academy’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
Üniversiteye geçiş sürecinin en zorlu aşaması olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Sınav stresini geride bırakan yüzbinlerce genç için şimdi, yalnızca bedensel değil,
ÖSYM bu yıl da müfredat dışına çıkmadı, ancak 'bilgiyi yorumla' diyen sorularla fark yaratan öğrencileri seçti. Matematik işlem hızını, coğrafya harita becerisini, edebiyat ise nokta atışı bilgiyi ölçtü.
Matematik Soruları İşlem Yeteneği Yüksek İyi Çalışmış Öğrencinin Yüzünü Güldürürken Türkçe Sorularında Yorumlama ve Bilgi Birlikte Ölçtü
Matematik zorladı, Türkçede ise Düşünsel Derinlik gerektiren sorular vardı.