3,55 milyon başvurunun yapıldığı Koton’un halka arz büyüklüğü 4,17 milyar TL oldu
70 ülkede 437 mağazası ve e-ticaret operasyonlarıyla faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük moda markalarından Koton’un talep toplama süreci büyük bir başarıyla tamamlandı. 2024 yılında gerçekleşen en büyük halka arzlardan biri olarak öne çıkan Koton’un halka açıklık oranı yüzde 16,5 oldu. Şirketin halka arz büyüklüğü ise 4.166.300.000 TL olarak açıklandı.
Talep toplama sürecini tamamlayan Türkiye’nin En Beğenilen Kadın Markası[1] Koton’un halka arzına başvuru sayısı 3.554.213 olurken, 3.473.380 yatırımcının talebi karşılandı. İş Yatırım konsorsiyum liderliği ve Ak Yatırım konsorsiyum eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığı ile 30 Nisan, 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde pay başına 30,50 TL’den talep toplayan şirketin halka açıklık oranı yüzde 16,5, halka arz büyüklüğü ise 4.166.300.000 TL oldu.
Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılar ve şirket çalışanlarından 1,4 kat, yurt içi kurumsal yatırımcılardan ise 4,8 kat talep toplandı. Halka arz edilen şirket hisseleri, Borsa İstanbul’da 30,50 TL fiyat ve “KOTON” kodu ile 10 Mayıs’ta gerçekleşecek gong töreni sonrası işlem görmeye başlayacak ve şirketin halka açıklık oranı yüzde 16,5 olacak.
Koton CEO’su Dr. A Bülent Sabuncu, "Halka arzımıza ilgi gösteren ve bize güvenen bütün yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Talep toplama sürecimizi başarıyla tamamladık. Aldığımız yüksek talep, sevilen bir Türk moda markasını global bir markaya dönüştürme yolculuğumuzda yatırımcıların bizimle birlikte olduğunu gösteriyor. Bu motivasyonla büyüme atılımlarımıza devam edeceğiz. Halka arzdan elde edeceğimiz gelirle orta vadeli dönemde ağırlıklı yurt dışında olmak üzere 130 ile 150 mağaza açacağız ve toplam satışlarımız içinde yüzde 10,7 düzeyindeki e- ticaretimizi yüzde 15-20’lere çıkaracağız. Mağaza ve online ticaretimizle 70 ülkeye taşıdığımız markamızı ve modamızı daha çok ülkeyle ve daha çok modaseverle buluşturacağız” diye konuştu.
RAKAMLARLA KOTON (2023)
*Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ve Akademetre Araştırma’nın tüketici anketiyle belirlenen Türkiye’nin 1 Numaralı Markaları araştırmasına göre.
[1]Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ve Akademetre Araştırma’nın tüketici anketiyle belirlenen Türkiye’nin 1 Numaralı Markaları araştırmasına göre.
İZMAR tüketicinin cebini üreticinin alın terini koruyor
“Bekleyen talep, faiz düşüşü ve kampanyalarla harekete geçecek”
Albayrak Beton ‘Teraphill 15’ projesinde yaz kampanyası başlattı
Başoğlu Kablo TİM’in İhracatın Şampiyonları Töreni'nden Azim ve İlhamla Döndü
Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya geniş bir coğrafyaya ihraç ediyor. Bu sayede hem Yanmar’ın küresel büyüme stratejisinegüçlü bir destek sağlıyor
Başoğlu Kablo Elfack 2025 Fuarı’nda Ürünlerini Sergiledi
Frost & Sullivan, Karsan’ı Avrupa’da “Yılın Şirketi” Olarak Ödüllendirdi!
YAZ SEZONU GELDİ, MALİYETLER SEZONLUK İŞLETMELERİ ZORLUYOR
İZMAR’ın beşinci şubesi Karşıyaka’da hizmete açıldı
Bir zamanlar mısırdan buğdaya, tütünden şeker pancarına kadar pek çok ürünü yetiştiren Karadenizli çiftçi, artık büyük ölçüde fındık üretimine mahkûm durumda.
Fuarlar kenti İzmir, 2026 yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ; Avrupa fuarcılığının en saygın etkinliklerinden
Durak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı
Geleceğin Kooperatifleri Hatay Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı!
Turkcell ve Amazon Türkiye’den müşteri deneyimini iyileştiren iş birliği
Bu yıl ikincisi gerçekleşen AmChams Bölgesel Ekonomi Zirvesi, 18 ülkeden 150 katılımcıyı Atina’da konuk etti. İlk olarak geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen zirvenin ev sahipliğini 2026 yılında Bulgaristan üstlenecek.
"Cevizde Verim Artışı İçin Çözümsel Yaklaşımlar ve Küresel Tecrübeler”
Golden Global Yatırım Bankası ile İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun özel sektör geliştirme kuruluşu Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), Türkiye’de özel sektörün desteklenmesi amacıyla 20 milyon ABD