NurolBank, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamını destekleyen insan kaynakları uygulamalarıyla, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından verilen FEM (Fırsat Eşitliği Modeli) Sertifikasını almaya hak kazandı.
KAGİDER tarafından Dünya Bankası’nın teknik desteğiyle geliştirilen FEM Sertifikası, özel sektör kuruluşlarının insan kaynakları politikalarını toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinden değerlendiriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen detaylı denetim ve değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan NurolBank, kadının iş hayatındaki konumunu güçlendiren insan odaklı yaklaşımıyla yaklaşımıyla FEM Sertifikasının sahibi oldu.
Bankanın Genel Müdürlüğünde yapılan sertifika törenine NurolBank Genel Müdür Baş Yardımcısı Babür Hakarar ve üst yönetimin yanı sıra, Nurol Holding YK Üyesi Ceyda Çarmıklı ve Nurol Holding Grup Başkanı Elif Özer de katıldı. Sertifika, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve Özel Sektörle İlişkiler Komitesi Liderleri Neşecan Çekici ve Özlem Demirci Duyarlar tarafından, NurolBank Genel Müdür Yardımcısı Ebru Ersoy’a takdim edildi.
Fırsat Eşitliği Kurumsal Kültürün Temelinde
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda çalışmalarını yürüten NurolBank, kurumsal yapısında fırsat eşitliğini temel bir ilke olarak benimsiyor. Banka, Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık (ÇEK) Politikası kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm iş süreçlerine entegre ediyor.
NurolBank, çalışanlara yönelik düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri ile farkındalığı artırmayı hedeflerken, kadın çalışanların kariyer gelişimlerini destekleyen mentorluk programları ve seminerlerle kadınların iş gücündeki yerini güçlendiriyor.
Etik ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmayı önemseyen banka, “Personel ve Disiplin” ile “Cinsel Taciz, Saldırı ve Ayrımcılık” başlıklarını kapsayan bir Disiplin Kurulu mekanizması oluşturarak çalışan haklarını güvence altına alıyor.
KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektörle İlişkiler Komitesi Lideri Özlem Demirci Duyarlar, törende yaptığı konuşmada “FEM süreci, kurumların toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki mevcut durumunu ölçmekle kalmaz, aynı zamanda gelişim alanlarını belirleyerek dönüşüm için yol haritası sunar. Bu çerçevede yapılan değerlendirmeler, yalnızca politikaların varlığını değil, işleyiş biçimlerini ve etki düzeylerini de dikkate alır. KAGİDER olarak FEM ile, özel sektörde sürdürülebilir eşitlik kültürünün yerleşmesi için sistematik bir değerlendirme ve teşvik mekanizması sunuyoruz” dedi.
KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektörle İlişkiler Komitesi Lideri Neşecan Çekici’de şunları söyledi: “FEM, kurumların fırsat eşitliği konusundaki taahhütlerini şeffaf biçimde dış paydaşlarla paylaşmasını teşvik ederken, içeride de veri temelli ve bütüncül bir yaklaşımı benimsemelerini sağlar. Değerlendirme süreci, fırsat eşitliğinin sadece bir söylem değil, kurumsal kültürün yapı taşı haline gelip gelmediğini analiz eder. KAGİDER’in FEM modeli, iş dünyasında eşitliğin izlenebilir ve hesap verebilir biçimde ele alınmasını mümkün kılıyor.”
Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan NurolBank Genel Müdürü Özgür Altuntaş ise ‘’Kurum kültürümüzde yer alan fırsat eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık temalarını İK politikalarımızla uyguluyoruz. Bu uygulamaların KAGİDER’in FEM sertifikası ile tescillenmesi bizler için son derece gurur vericidir. Sözümüz Eşitlik adıyla oluşturduğumuz fırsat eşitliği platformumuzda kadınların iş yaşamındaki temsiliyetini ve liderlik rollerini artırmak, bu konuları güçlendirmek ve kurum kültürümüzü daha da ileriye taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte belirlediği standartlarla bize yol gösteren KAGİDER’e teşekkür ederim’’ dedi.
HAK-İŞ Konfederasyonu Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
BULUNTU HOCA BULVARI’NDA ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
BARUTÇU HANI, BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARIYLA YENİDEN CANLANIYOR
BAŞKAN GÜLPINAR’DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliği ile düzenlenen “Üreten Kadınların E-Ticaret Yolculuğu” projesi, yapılan ilk eğitimin ardından ikinci eğitim ile girişimci kadınlarla buluşmaya hazırlanıyor.
Başkan Özmen: “Muharrem Ayı, birlik ve dayanışmanın zamanı”
GERÇEKLERİ SAPTIRAN ASILSIZ BEYANATLARA VE SİYASİ MAĞDURİYET İDDİALARINA İLİŞKİN BELGELİ YANITIMIZDIR
Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, yatay mimaride çevre dostu projelerin giderek daha fazla tercih edilmeye başlandığını söyledi.
Keçiören Belediyesi’nden LGS öğrencilerine ücrtesiz tercih desteği