Ortahisar Belediyesi, hem çevre kirliliğini önlemek hem de farkındalık oluşturmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ortahisar Belediyesi Atık Getirme Merkezinde ve Ortahisar ilçesi genelinde bulunan 14 atık getirme evinde toplanan atıklar, geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılıyor.
Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevre ve doğa dostu projelerle farkındalık oluşturmayı sürdürüyor. Vatandaşları bilinçlendirici ve teşvik edici çalışmalar kapsamında Ortahisar Belediyesi Atık Getirme Merkezinde ve ilçe genelindeki 14 atık getirme evinde; cam, kağıt, metal, plastik, pil, metal elektrik ve elektronik, bitkisel yağ atıkları toplanıyor. Toplanan atıklar ilgili geri dönüşüm işletmelerine verilerek yeniden ülke ekonomisine kazandırılıyor.
Ayrıca belediyenin Zabıta Müdürlüğü tarafından, işletmelerde düzenli olarak atık yağ denetimleri gerçekleştiriliyor.
BAŞKAN KAYA: “ATIK BİTKİSEL YAĞLAR DOĞAYA BÜYÜK ZARAR VERMEKTEDİR”
Çevre ve atık su kirliliğinin önemli kısmına neden olan kullanılmış yağların toplanması konusunda da inisiyatif aldıklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Yemek pişirmek amacıyla evlerde ve işletmelerde kullanılan bitkisel atık yağ miktarında son yıllarda ciddi artışlar yaşanmaktadır. Bu atık yağların lavabolara dökülmesi, kanalizasyon sistemlerinin zarar görmesine yol açmaktadır. Toprağa dökülmesi halinde toprağın yapısını olumsuz etkiler, bünyesindeki suda çözünebilen kirleticiler, yağışla birlikte yeraltı sularına karışarak yeraltı sularının kirlenmesine yol açar. Bir litre bitkisel atık yağın yaklaşık bir milyon litre içme suyunu kirlettiğini düşünürsek, tehdidin ne kadar büyük olduğunu görmüş oluruz” dedi.
“ATIK YAĞLARI GERİ DÖNÜŞTÜREREK EKONOMİYE KAZANDIRABİLİRİZ”
Atık yağların yeniden ekonomiye kazandırılmasının önemine de işaret eden Başkan Kaya, “Çevremiz açısından son derece zararlı olan bitkisel atık yağlar, geri dönüştürülebilirse ekonomiye ciddi kazanımlar sağlamaktadır. Bu yağlar, fiziksel ve kimyasal bazı işlemlerden geçirilerek bir petrol türevi olan biyodizel araç yakıtına dönüştürülür ve dizel motorlarda kullanılır. Böylece atık yağların ekonomiye kazandırılarak çevreye zarar vermesini önleriz hem de biyodizelin daha çevreci olması nedeniyle fosil yakıtların doğamız üzerindeki baskısını hafifletmiş oluruz” diye konuştu.
Sürdürülebilir bir çevre için atıkların düzenli şekilde toplanması ve yeniden ekonomiye kazandırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Kaya, bütün vatandaşları bu konuda duyarlı davranmaya davet etti.
Antalya’nın tüm ilçelerinde haşereyle mücadele sürüyor
HIZ KESMEDEN, ARA VERMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM, ÜRETMEYE DEVAM
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Yunusemre Kaymakamı Celalettin Cantürk’ü ziyaret ederek yeni görev yerinde başarılar diledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademileri bünyesinde faaliyet gösteren Hafızlar Topluluğu, öğrenciler ve velileri bir araya getiren anlamlı bir piknik etkinliği gerçekleştirdi. Yine Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik faaliyetl
Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi. Kent Konseyi binasında gerçekleşen etkinlikte, çok sayıda vatandaşa aşure ikram edildi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlaması ile bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek Konya Bilim Festivali bilgilendirmesi için medya mensuplarıyla bir araya geldi. Tüm basın camiasının Gazetecile
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik Projesi, kırsal mahallelerde çıkan yangınlara ilk müdahalenin hızlı ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Bugüne kadar 31 ilçeye bağlı 615 kırsal mahallede toplam 2
Türkiye alevlere teslim! Yerli ve Milli Parti ‘Mücadele Planı’nı açıkladı
Gölbaşı’nda İkinci Kömür Madeni Tehlikesine Mahkemeden “Dur” Kararı
Başkan Çetinkaya’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
İZMİT BELEDİYESİNDEN GAZİLERE SAYGI ZİYARETLERİ SÜRÜYOR
Eyüpsultan’da çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor