Mudanya Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla erkek çalışanlara yönelik eğitim programı düzenledi. “Şiddeti Frenliyoruz” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, erkeklerin bu mücadeledeki kritik rolüne dikkat çekildi.
Mudanya Belediyesi tarafından erkek çalışanlara yönelik düzenlenen “Şiddeti Frenliyoruz” başlıklı eğitimde, şiddetin toplumsal ve bireysel nedenleri, şiddetin türleri ve sorunun çözümü için izlenmesi gereken yollar hakkında bilgi verildi.
Mudanya Belediyesi Ek Hizmet Binası etkinlik alanında düzenlenen etkinlikte konuşan Uluslararası Kapsayıcılık ve Eşitlik Uzmanı Burcu Üzümcüler, kadına yönelik şiddetin çözümünde erkeklerin sorumluluğunun önemini vurgulayarak, “Kadına yönelik şiddet yalnızca kadınların sorunu değil; erkeklerin bu konuda bilinçlenmesi ve rollerini sorgulaması çok önemli” dedi. Şiddetin bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Üzümcüler, şöyle konuştu:
“Cinsiyet fark etmeksizin herkesin şiddete maruz kaldığını görüyoruz. Şiddet bir halk sağlığı sorunu olduğu için bunu hep birlikte çözebiliriz. Toplum bize bazı roller yüklüyor. Şiddet, bir güç ilişkisinden meydana gelir. Kadınlar, üzerlerinde güç ilişkisi oluşması nedeniyle şiddete maruz kalıyor. Çocuklarımızı yetiştirirken gücü erkek çocuklara veriyoruz ve güçlü olmalarını bekliyoruz. Bazı erkekler, istediklerini yaptırabilmek için kadına şiddet uyguluyor. Hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Bunun en önemli adımı da ‘ama’ kelimesini kullanmamaktan geçiyor. ‘Ama’ ile başlayan cümleler kurduğumuz sürece şiddeti toplumda bitiremeyiz.”
NE YAPILMALI?
Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nden Avukat Aybüke Çakırel Şenzek ise şiddet olaylarına karşı nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Şenzek, sahada görev yapan erkek çalışanlara şu uyarılarda bulundu:
“Şiddete uğrayan birini gördüğümüzde, müdahale etmeden önce kendi can güvenliğimizi sağlamamız ve ilk olarak kolluk kuvvetlerine haber vermemiz gerekiyor. Tanık olunan ve yardım edilen şiddet olaylarında, adli merciler dışında kimseyle bilgi paylaşılmamalı. Özellikle kadın sığınma evlerinin yerlerinin belirtilmemesi konusunda çok dikkatli olunmalı. Bir şiddet olayına müdahil olunması durumunda da ölçülülük ilkesine dikkat edin.”
Etkinlik sonunda konuşmacılara çiçek takdim eden Mudanya Belediye Meclis Üyesi Nilgün Arslanoğlu, erkeklere yönelik farkındalık eğitiminin şiddetle mücadelede önemli bir adım olduğunu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetsiz bir toplum hedefiyle çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU
Karabük Belediyesi’nden Miniklere Yaz Tatili Armağanı: Yüzme Kursları Bu Yaz da Devam Ediyor
Keçiören Belediyesi Konservatuvarı ile hayallerine kavuştular
Başkan Özcan, “bu millet, uğruna can verilmiş vatanı parçalatmaz, teröre boyun eğmez, ihanetle müzakere etmez”
BAŞKAN VEKİLİ AV. MEHMET ÇİÇEK’TEN ŞANTİYE VE KURUM ZİYARETLERİ
Keçiören Belediyesi’nden LGS öğrencilerine ücretsiz tercih desteği
Belediyemizin Öğrencilere Verdiği Destek 1 Milyar TL?yi Aştı
ODUNPAZARI BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNE 7 ELEKTRİKLİ BİSİKLET
SİİRT BELEDİYESİNDEN ÖZEL BİREYLERE 27 MEDİKAL DESTEK ARACI TESLİM EDİLDİ
Sahil Güvenlik Komutanlığı, 15 Temmuz’da Şehitlerimizin Aileleri, Kahraman Gazilerimiz ve Vatandaşlarımızla Bir Araya Geldi
ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, DEM PARTİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
Sapanca Gölü’nün su kalitesi koruma altına alınıyor
ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, KADININ GÜÇLENMESİ KOORDİNASYON KURULU 1. TOPLANTISI’NA KATILDI