Şişecam, Türkiye, İtalya ve Bulgaristan’da toplam kapasitesi 20 milyon metrekareye yaklaşan üç yeni kaplamalı cam hattı için toplam 114 milyon dolar yatırım yapacak.
Cam ve kimyasallar sektörlerinin global oyuncusu Şişecam, Türkiye, İtalya ve Bulgaristan’da toplam kapasitesi 20 milyon metrekareye yaklaşan üç yeni kaplamalı cam hattı yatırımı kararını duyurdu. Yatırım planı, Şişecam’ın Tarsus’ta inşaatı devam eden düz cam tesisi ile Kuzey İtalya ve Bulgaristan’daki düz cam tesislerini içeriyor. Şişecam bu yatırımlarla düz cam sektöründe artan kaplamalı cam ihtiyacını karşılamayı, geliştirilmiş operasyonel verimlilik ve genişletilmiş ürün yelpazesiyle rekabet gücünü sürdürmeyi ve üretim hacmindeki katma değerli ürün payını artırarak tüm paydaşlarına artı değer yaratmayı amaçlıyor.
Şişecam, 2025 yılında faaliyete geçmesi planlanan bu yatırımlar kapsamında Tarsus’ta inşası devam eden düz cam üretim tesisine yıllık 7 milyon metrekare kapasiteli bir kaplamalı cam hattı yatırımı yapacak. Bununla birlikte Kuzey İtalya'daki düz cam tesisine yıllık 6,5 milyon metrekare kapasiteli, Bulgaristan'daki düz cam tesisine ise yıllık 6 milyon metrekare kapasiteli bir kaplamalı cam hattı yatırımı gerçekleştirecek. Şişecam, bu 3 yeni hat için toplam 114 milyon dolar yatırım yapacak. Yeni kaplamalı hatların hayata geçmesi ile Şişecam’ın cam kaplama hatlarının sayısı dünya genelinde yediye ulaşacak. Bu yatırımların sonucunda Şişecam’ın şu an 4 farklı hatta ortalama ürün karışımı ile 22 milyon metrekare olan kaplamalı cam kapasitesinin yaklaşık iki kat büyüyerek 42 milyon metrekareye çıkarılması hedefleniyor.
Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, yeni yatırım kararıyla ilgili şunları söyledi: “Yaptığımız her bir akılcı yatırım kararıyla kendimize yeni güç ve yetenekler kazandırıyoruz. Düz cam sektöründe artan kaplamalı cam ihtiyacını karşılamak üzere aldığımız bu yatırım kararı Şişecam’ın kaplamalı cam üretim kapasitesini neredeyse ikiye katlayacak. Türkiye’deki mimari camlar pazarında liderliğimizi sağlamlaştırırken, Amerika da dahil olmak üzere global pazarda daha geniş bir müşteri ağına, daha yüksek rekabet gücüyle ulaşılabilmemizi kolaylaştıracak. Katma değerli ürünlerin toplam üretim hacmimiz içindeki payının ve ürün portföyümüzün geliştirilmesini sağlayacak bu yatırımlar ayrıca Şişecam’ın tedarik ağını daha esnek yönetmesine ve operasyonel süreç verimliliğini artırmasına da katkı sunacak.”
İZMAR tüketicinin cebini üreticinin alın terini koruyor
“Bekleyen talep, faiz düşüşü ve kampanyalarla harekete geçecek”
Albayrak Beton ‘Teraphill 15’ projesinde yaz kampanyası başlattı
Başoğlu Kablo TİM’in İhracatın Şampiyonları Töreni'nden Azim ve İlhamla Döndü
Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya geniş bir coğrafyaya ihraç ediyor. Bu sayede hem Yanmar’ın küresel büyüme stratejisinegüçlü bir destek sağlıyor
Başoğlu Kablo Elfack 2025 Fuarı’nda Ürünlerini Sergiledi
Frost & Sullivan, Karsan’ı Avrupa’da “Yılın Şirketi” Olarak Ödüllendirdi!
YAZ SEZONU GELDİ, MALİYETLER SEZONLUK İŞLETMELERİ ZORLUYOR
İZMAR’ın beşinci şubesi Karşıyaka’da hizmete açıldı
Bir zamanlar mısırdan buğdaya, tütünden şeker pancarına kadar pek çok ürünü yetiştiren Karadenizli çiftçi, artık büyük ölçüde fındık üretimine mahkûm durumda.
Fuarlar kenti İzmir, 2026 yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ; Avrupa fuarcılığının en saygın etkinliklerinden
Durak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı
Geleceğin Kooperatifleri Hatay Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı!
Turkcell ve Amazon Türkiye’den müşteri deneyimini iyileştiren iş birliği
Bu yıl ikincisi gerçekleşen AmChams Bölgesel Ekonomi Zirvesi, 18 ülkeden 150 katılımcıyı Atina’da konuk etti. İlk olarak geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen zirvenin ev sahipliğini 2026 yılında Bulgaristan üstlenecek.
"Cevizde Verim Artışı İçin Çözümsel Yaklaşımlar ve Küresel Tecrübeler”
Golden Global Yatırım Bankası ile İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun özel sektör geliştirme kuruluşu Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), Türkiye’de özel sektörün desteklenmesi amacıyla 20 milyon ABD