Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinin ilk somut adımı hayvansal mamuller sektöründen geldi
Suudi Arabistan’ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal ihtiyacını Türkiye karşılayacak
Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki siyasi ilişkilerdeki olumlu seyir, ekonomik alanda da meyvelerini vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinin hemen ardından ilk somut adım hayvansal mamuller sektöründe geldi. Suudi Arabistan Türkiye’den süt ürünleri, kırmızı et ve bal ithalatının yolunu açtı.
14-25 Kasım 2022 tarihleri arasında Suudi Arabistan Gıda ve İlaç İdaresi (SFDA)'ni temsilen Türkiye’yi ziyaret eden heyet, süt ürünleri sektöründe 5, koyun etinde 4, işlenmiş koyun eti sektöründe 3, sığır eti sektöründe 6 ve bal sektöründe 2 toplamda 18 firmaya Suudi Arabistan’a ihracat vizesi verdi.
Türkiye ile Suudi Arabistan arasında siyasi ilişkilerin yolunda gittiği 2020 yılı öncesinde Suudi Arabistan’a 100 milyon dolara varan su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı yaptıklarını aktaran Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, iki ülke arasındaki siyasi yakınlaşmanın sonrasında Suudi Arabistan’a önce 100 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşmayı, sonrasında geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2022 yılında ihracatta 4 milyar doları aştığı bilgisini veren Kızıltan, “Türkiye hayvansal mamuller üretiminde güçlü bir ülke, Suudi Arabistan ise alım gücü yüksek gıda ithalatçısı bir ülke. Suudi Arabistan’ın protein ihtiyacını Türk ihracatçıları karşılayacak” diye konuştu.
Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki siyasi yakınlaşma 2023 yılının ilk yarısında ihracat rakamlarına da yansıdı. Türkiye, 2022 yılının ilk yarısında Suudi Arabistan’a 131 milyon dolarlık ihracat yapmışken, 2023 yılının ocak – haziran döneminde yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara ulaştı.
“Bekleyen talep, faiz düşüşü ve kampanyalarla harekete geçecek”
Albayrak Beton ‘Teraphill 15’ projesinde yaz kampanyası başlattı
Başoğlu Kablo TİM’in İhracatın Şampiyonları Töreni'nden Azim ve İlhamla Döndü
Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya geniş bir coğrafyaya ihraç ediyor. Bu sayede hem Yanmar’ın küresel büyüme stratejisinegüçlü bir destek sağlıyor
Başoğlu Kablo Elfack 2025 Fuarı’nda Ürünlerini Sergiledi
Frost & Sullivan, Karsan’ı Avrupa’da “Yılın Şirketi” Olarak Ödüllendirdi!
YAZ SEZONU GELDİ, MALİYETLER SEZONLUK İŞLETMELERİ ZORLUYOR
İZMAR’ın beşinci şubesi Karşıyaka’da hizmete açıldı
Bir zamanlar mısırdan buğdaya, tütünden şeker pancarına kadar pek çok ürünü yetiştiren Karadenizli çiftçi, artık büyük ölçüde fındık üretimine mahkûm durumda.
Fuarlar kenti İzmir, 2026 yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ; Avrupa fuarcılığının en saygın etkinliklerinden
Durak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı
Geleceğin Kooperatifleri Hatay Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı!
Turkcell ve Amazon Türkiye’den müşteri deneyimini iyileştiren iş birliği
Bu yıl ikincisi gerçekleşen AmChams Bölgesel Ekonomi Zirvesi, 18 ülkeden 150 katılımcıyı Atina’da konuk etti. İlk olarak geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen zirvenin ev sahipliğini 2026 yılında Bulgaristan üstlenecek.
"Cevizde Verim Artışı İçin Çözümsel Yaklaşımlar ve Küresel Tecrübeler”
Golden Global Yatırım Bankası ile İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun özel sektör geliştirme kuruluşu Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), Türkiye’de özel sektörün desteklenmesi amacıyla 20 milyon ABD
Türkiye'nin öncü fintech markalarından Morpara, dünyanın önde gelen para transferi şirketlerinden MoneyGram ile stratejik bir iş birliğine imza attı.