Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan Belediye Başkanı İlsur Metşin, Türk yatırımcıları ülkesine davet etti. Hali hazırda Tataristan’daki yabancı yatırımcıların yüzde 26’sını Türk yatırımcılar olduğunu söyleyen Metşin, “Türkiye Cumhuriyeti Tataristan'ın önde gelen yabancı ortaklarından biri. Türk şirketleri Tataristan’a yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptı” dedi.
Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenen Uluslararası Mimarlık ve İnşaat Forumu’nda konuşan Kazan Belediye Başkanı İlsur Metşin, “Tataristan'daki tüm yabancı yatırımların yüzde 26'sı Türk iş dünyasına aittir ve ülkede 280'den fazla Türk sermayeli işletme faaliyet göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Tataristan'ın önde gelen yabancı ortaklarından biri. Geçen yıl ticaret hacmi yaklaşık 2,9 milyar dolar olarak gerçekleşmiş ve neredeyse 2,5 katlık etkileyici bir büyüme göstermiştir. Türk şirketleri Tataristan’a yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptı” şeklinde konuştu.
Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenen Uluslararası Mimarlık ve İnşaat Forumu’na (Kazanysh) 23 ülkeden 11 bin kişi katıldı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Forum’a ev sahipliği yapan Kazan, geçtiğimiz aylarda BRICS Zirvesine ev sahipliği yapmıştı.
Forum kapsamında uluslararası iş birliğin güçlendirmek amacıyla BRICS+ Ülkeleri Şehirler ve Belediyeler Birliği Mimarlık ve Kentsel Gelişim Komitesi'nin ilk toplantısı da düzenlendi. Toplantıya 23 ülkeden 11 bin kişi katıldı. İnşaat ve mimarlık alanında lider konumdaki Türkiye forumda büyük çapta temsil edildi. Dünyanın birçok ülkesinden belediye başkanları, şehir plancıları, mimarlar ve yöneticiler katıldı. Yeni Kamala Tiyatrosu binasında gerçekleşen Forum, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve Kazan Belediye Başkanı İlsur Metşin’in selamlama konuşması ile başladı.
Türk şirketleri 2 milyar dolar yatırım yaptı
Tataristan Cumhuriyeti’ndeki yabancı yatırımların yüzde 26’sını Türklerin oluşturduğunu belirten Kazan Belediye Başkanı Metşin, şunları söyledi:
“Türkiye ile Tataristan arasında ekonomik ve kültürel bağlarını uzun süredir aktif bir şekilde geliştirmektedir. Tataristan'daki tüm yabancı yatırımların yüzde 26'sı Türk iş dünyasına aittir ve ülkede 280'den fazla Türk sermayeli işletme faaliyet göstermektedir. Ekonomik iş birliğinin en dikkat çekici yönlerinden biri Tataristan topraklarında uygulanan ortak yatırım projeleridir. Örneğin, ‘Alabuga’ Özel Ekonomik Bölgesi'nde Türk sermayesini çeken projeler aktif olarak uygulanmaktadır. Bunun bir örneği, Türk şirketi olan Hayat Kimya'nın yönetiminde hijyenik kağıt ürünleri üretimine yönelik bir tesisin faaliyete geçmesi ve yatırımların 5,7 milyar Ruble'yi aşmasıdır. Bu proje sadece yeni istihdam yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda Türk yatırımcıların Rusya Federasyonu'nun devasa iç pazarına erişimini de sağlıyor. İstatistikler bu bilgiyi doğruluyor. Türkiye Cumhuriyeti Tataristan'ın önde gelen yabancı ortaklarından biri. Geçen yıl ticaret hacmi yaklaşık 2,9 milyar dolar olarak gerçekleşmiş ve neredeyse 2,5 katlık etkileyici bir büyüme göstermiştir. Türk şirketleri Tataristan’a yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptı.”
İZMAR tüketicinin cebini üreticinin alın terini koruyor
“Bekleyen talep, faiz düşüşü ve kampanyalarla harekete geçecek”
Albayrak Beton ‘Teraphill 15’ projesinde yaz kampanyası başlattı
Başoğlu Kablo TİM’in İhracatın Şampiyonları Töreni'nden Azim ve İlhamla Döndü
Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya geniş bir coğrafyaya ihraç ediyor. Bu sayede hem Yanmar’ın küresel büyüme stratejisinegüçlü bir destek sağlıyor
Başoğlu Kablo Elfack 2025 Fuarı’nda Ürünlerini Sergiledi
Frost & Sullivan, Karsan’ı Avrupa’da “Yılın Şirketi” Olarak Ödüllendirdi!
YAZ SEZONU GELDİ, MALİYETLER SEZONLUK İŞLETMELERİ ZORLUYOR
İZMAR’ın beşinci şubesi Karşıyaka’da hizmete açıldı
Bir zamanlar mısırdan buğdaya, tütünden şeker pancarına kadar pek çok ürünü yetiştiren Karadenizli çiftçi, artık büyük ölçüde fındık üretimine mahkûm durumda.
Fuarlar kenti İzmir, 2026 yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ; Avrupa fuarcılığının en saygın etkinliklerinden
Durak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı
Geleceğin Kooperatifleri Hatay Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı!
Turkcell ve Amazon Türkiye’den müşteri deneyimini iyileştiren iş birliği
Bu yıl ikincisi gerçekleşen AmChams Bölgesel Ekonomi Zirvesi, 18 ülkeden 150 katılımcıyı Atina’da konuk etti. İlk olarak geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen zirvenin ev sahipliğini 2026 yılında Bulgaristan üstlenecek.
"Cevizde Verim Artışı İçin Çözümsel Yaklaşımlar ve Küresel Tecrübeler”
Golden Global Yatırım Bankası ile İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun özel sektör geliştirme kuruluşu Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), Türkiye’de özel sektörün desteklenmesi amacıyla 20 milyon ABD