Uluslararası hukukun geleceği Boğaziçi Üniversitesi’nde tartışmaya açılıyor
Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 3-4 Ağustos tarihlerinde “Gazze’den Sonra Uluslararası Hukuku Yeniden Düşünmek” konferansını gerçekleştirecek. Dünyanın önde gelen 100’ü aşkın uluslarasası hukuk uzmanını bir araya getirecek olan sempozyumda, uluslararası hukuk, insan hakları ve küresel siyasi sistem tartışmaya açılacak.
Uluslararası hukukun geleceği, 3-4 Ağustos tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Gazze’den Sonra Uluslararası Hukuku Yeniden Düşünmek” konferansında tartışmaya açılacak. Dünyanın farklı ülkelerinden 100’ü aşkın hukukçunun katılımıyla gerçekleştirilecek sempozyumda “Filistin için Adalet ve Uluslararası Adalet Divanı’nın Potansiyeli “Uluslararası İnsancıl Hukuk: Erişim, Haklar, Dijital Alanlar ve Gelecek”, “İşgal Altındaki Filistin Topraklarında Sosyal ve Ekonomik Haklar” gibi başlıklarda konuşmalar gerçekleştirilecek.
Eski BM Filistin Özel Raportörleri konuşmacı olarak yer alacak
Önde gelen uluslararası hukukçuların katılacağı sempozyumda, Gazze’deki insan hakları ihlallerinin raporlanması sürecinde İsrail tarafından sınırdışı edilmiş olan BM Eski Filistin Özel Raportörü Richard Falk, “Gazze Mücadelesi: Uygulanamıyorsa Uluslararası Hukuk Önemli Mi?” başlıklı bir konuşma yapacak. İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşimlerinin hukuka aykırılığı ve apartheid uygulamaları konusundaki çalışmalarıyla tanınan Eski BM Filistin Özel Raportörü Michael Lynk ise bu konuda bir sunum gerçekleştirecek.
Sempozyumda ayrıca, BM Konut Hakkı Özel Raportörü Balakrishan Rajagopal ve Eski BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Hilal Elver de konuşmacı olarak yer alacak.
“Uluslararası hukuk mekanizmalarının güçlendirilmesi gerekiyor”
Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansının organizasyon komitesinde yer alan Dr. Hasan B. Bülbül, Dr. Ömer E. Bulut, Dr. M. Beheşti Aydoğan, Ayşe D. Sezgin ve Hüseyin Dişli, konferansın hedefini şu şekilde ifade ediyor: “Uluslararası Adalet Divanı’nın kararlarına rağmen Gazze’de devam eden soykırımın önüne geçilememesi, tüm dünyanın gözünde uluslararası hukukun etkinliğini ve uygulanabilirliğini daha da sorgulanır hale getirdi. İsrail’in Gazze'de gerçekleştirdiği sivil katliamı ve kuşatmanın yarattığı insani kriz, uluslararası hukuk mekanizmalarının güçlendirilmesine ve adalete yönelik reformlara ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Konferans kapsamında farklı bakış açılarını bir araya getirmeyi ve uluslararası hukukun işlevsel hale getirilmesi için çözümler önermeyi hedefliyoruz.”
Demre Devlet Hastanesi’nde Sünnet Olan Yavrularımızı Ziyaret Ettik
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve sporcuya desteği sürüyor
İstek 1915 Çanakkale Okulları'na Öğrenim Yardımı Başvuruları Başlıyor…
15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk milletinin kahramanca karşı koyuşunun 9’uncu yıl dönümünde binlerce Konyalı ellerinde bayraklarla Mevlana Meydanı’nda toplandı. Vatan için canını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin anıldığı geced
Yeni Sanayi Sitemizde 9 Bin Metrekarelik Saha Betonu Çalışmamız Devam Ediyor.
Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in İlçemizi Ziyareti
Büyükkum Mahallesi Kumdağı Mevkii Kilitli Parke Çalışması
Patnos Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi: 3 Yeni Hafriyat Kamyonu Hizmete Girdi
Başkan Taşkın, Camii Çevre Düzenleme Çalışmalarını İnceledi: İbadet Alanları Yenileniyor
Patnos Belediye Başkanı Taşkın, Kaymakam Dertlioğlu'nu Ağırladı: Ortak Hedef Daha Yaşanabilir Bir Patnos
KAHTA’DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Molla İbrahim Yolu'nda Beton Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor: Patnos'a Dayanıklı Ulaşım Ağı
Yeni Mahalle'ye Yeni Park: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Patnos'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı Düzenlend
Belediye Başkanı Rasim Arı “Biz Türk Milletiyiz, Hiçbir Zaman Bizi Diz Çöktüren Olmamıştır”
BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ HATİCE IŞIK GÜRÇINARDAN, ZİYARETLER
Başkan Topaloğlu’ndan geleceğin futbolcularına yemek