Üniversite sisteminin değişeceği ve yeni bir eylem planının hayata geçmesiyle aynı üniversite bünyesinde hem sağlık hem mühendislik hem de sosyal bilimler gibi farklı alanlarda eğitim verilemeyeceği iddiası kamuoyunda infiale neden olmuştu. Bazı basın yayın organlarında da yer alan iddiayı yalanlayan Yükseköğretim Kurulu "YÖK'ü yıpratmaya ve kamuoyunu yanıtlamaya yönelik olarak yapılan bu habere itibar edilmemesini rica ediyoruz" ifadeleri yer aldı.
Bazı basın yayın organlarında yer alan "Üniversite sistemi değişiyor" iddiası kamuoyunda infiale neden oldu. Gelişme büyük ses getirirken Yükseköğretim Kurulu yaptığı açıklamayla iddiaları yalanlarken bu yönde herhangi bir çalışmanın olmadığını açıkladı.
"BÖYLE BİR ÇALIŞMA BULUNMAMAKTADIR"
YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı medya organlarında yayınlanan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kurulumuz tarafından yürütülen böyle bir çalışma bulunmamaktadır. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda Kurulumuz tarafından yapılan sunumda; yükseköğretim hayatımız, üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ile halihazırda yürütülmekte olan ihtisaslaşma programı, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konuları ele alınmıştır.
Toplantıda ayrıca gelecek 30 yılda dünyada ve ülkemizde yükseköğretimi etkileyecek değişimler ve Yükseköğretim Kurulu'nun geleceğe yönelik vizyonuna yönelik hazırlıkları ve projeleri konusunda, Kurul Başkanı ve üyeler tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Çok verimli gerçekleşen toplantının önümüzdeki günlerde devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.
"YÖK'Ü YIPRATMAYA YÖNELİK HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ"
YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda hiçbir şekilde üniversite sisteminde değişiklik ile ilgili konuların yer almadığı belirtilerek, "YÖK'ü yıpratmaya ve kamuoyunu yanıtlamaya yönelik olarak yapılan bu habere itibar edilmemesini ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranmasını bekliyoruz" denildi.
NE OLMUŞTU?
Türkiye'de üniversite sisteminin, tek alanda eğitim modeliyle köklü bir değişiklikten geçmeye hazırlandığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan geniş katılımlı bir toplantıda, üniversitelerin belli alanlarda ihtisaslaşması ve bu alanda marka haline gelmesi için yeni bir eylem planının masaya yatırıldığı öne sürüldü. Bu değişikliğin hayata geçmesi durumunda, aynı üniversite bünyesinde hem sağlık hem mühendislik hem de sosyal bilimler gibi farklı alanlarda eğitim verilemeyeceği ifade edilmişti.
“YKS’den Sıfır Alan 40 Bini AşkınGence Meslek Kapısı:Arı Bilgi’den”
2025 Yılı ÖSYM Sınav Sonuçları ile Ülkenin Gelişmişliği Arasında Bir ilişki Var mı?
“Bilnet Okullarından 6 öğrenci, LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attı.”
2025 “Liselere Geçiş Sınavı” sonuçları açıklandı. Bilfen Ortaokullarında 8. sınıftan mezun olan 2013 öğrenci arasından 49 öğrenci,
Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı
İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılına İki Yeni Bölümle Giriyor
“Eğitimde Sınır Tanımayanlar İçin: Öğrenmenin Yaşı Yok”
SustainHUB Academy’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
Üniversiteye geçiş sürecinin en zorlu aşaması olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Sınav stresini geride bırakan yüzbinlerce genç için şimdi, yalnızca bedensel değil,
ÖSYM bu yıl da müfredat dışına çıkmadı, ancak 'bilgiyi yorumla' diyen sorularla fark yaratan öğrencileri seçti. Matematik işlem hızını, coğrafya harita becerisini, edebiyat ise nokta atışı bilgiyi ölçtü.